TRIMITE E-MAIL LA contact@1leupezi.ro
CONTACTEAZA-NE 0742.028.855
DONEAZĂ

Bojescu Emma Ioana

5%

De-a lungul anilor, am realizat că doar cu ajutor putem merge mai departe. Ca oricare părinte al unui copil cu nevoi speciale am refuzat să credem la început că puiul nostru ar avea probleme de sănătate, ne-am minţit ceva timp, acceptând afirmaţii făcute de cei din familie, precum: „şi ce dacă vorbeşte mai târziu?! Sunt mulţi copii care vorbesc mai târziu”.

Din nefericire de la 1 an şi 10 luni diagnosticele au început să tot curgă, iar primul diagnostic de RETARD MODERAT ne-a îngrozit. A mers singură abia la 2 ani şi 8 luni, vârstă la care nu mai spunea nici măcar silabele sau cuvintele pe care le ştia la un an şi jumatate. Mult timp am ascuns faptul că iubita noastră mică ar avea probleme de sănătate, mult timp ne întrebam: DE CE? DE CE NOI? DE CE COPILUL NOSTRU?

De la an la an însă diagnosticele se tot schimbau, se înmulţeau, tratamentele nu dădeau roade. Când avea puţin peste 3 ani, am fost sfătuiţi să îi scoatem certificat de handicap pentru că nu ne-ar strica un mic ajutor financiar.

La sfârşitul anului 2012, umblând pe la mai mulţi medici în căutarea soluţiilor pentru începerea unor terapii, cineva ne-a dat numărul Danielei Bololoi şi ne-a sfătuit să o sunăm pentru că ne poate învăţa cum să ne ajutăm copilul. Am sunat-o şi ne-a îndrumat către un psiholog care să îi facă Emmei o evaluare ce costa 300 lei (bani pe care nu îi aveam în acel moment, dar ne-a spus că taxa o va suporta ea). Atunci a fost momentul când cineva ne-a ajutat pentru prima dată, fără să ceară nimic în schimb…

Anul 2013 a fost anul în care ne-am înscris în asociaţia Help Autism şi am început să strângem formularele 230. Am început cu doar 63 de formulare, iar anul acesta – cu ajutorul prietenilor, cunoştinţelor şi colegilor care nu încetează să ne sprijine – am strâns 750 de formulare. Sperăm ca ei să ne fie alături și în viitor.

Acum Emma are 8 anişori, ştie cum o cheamă, înţelege ce îi spui, face propoziţii din 2-3 cuvinte şi din toamnă va merge la o şcoală normală însoţită de un terapeut. În prezent, are urmatoarele diagnostice: AUTISM, RETARD MODERAT, ADHD, MICROCEFALIE, STRABISM DIVERGENT, TULBURARE DE COMPORTAMENT, EPILEPSIE.

Ştim că avem de parcurs un drum lung, dar nu ne vom pierde speranţa. Credem în DUMNEZEU şi credem că El nu ne dă mai mult decât putem duce.

SHARING IS CARING
DONEAZĂ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER