TRIMITE E-MAIL LA contact@1leupezi.ro
CONTACTEAZA-NE 0742.028.855
DONEAZĂ

Ionuț Musteață

3%

Eu sunt Ionuț Gheorghe Musteață, pe scurt Nuțu, așa mă strigă mama. Am aproape 6 ani și am foarte multe de spus, deși încă nu reușesc să zic tot ce vreau. Îmi place mult muzica, să cânt și să dansez.  Chiar dacă știu să cânt anumite versuri și să spun câteva cuvinte, nu reușesc să spun la cerere sau să vorbesc când îmi doresc. Am fost diagnosticat la vârsta de doi ani cu retard psihomotor sever și la câteva luni cu autism infantil cu afectarea severă a intelectului, a interacțiunii sociale, cu stereotipii motorii și comportamentale, retard psihc și de limbaj sever și crize de heteroagresivitate. Este un diagnostic lung nu? Acesta însă nu m-a oprit să îi uimesc pe toți cei din jurul meu, până și pe medicii care au spus ca nu voi merge niciodată, le-am arătat eu lor că se poate.

Eu nu mă las învins. Muncesc mult, merg la kinetoterapie de mic, la terapie de luni până vineri, iar în week-end are grijă mama să lucrăm și să învățăm. Acum la început de an mă mândresc că am invățat să mă joc corect cu toată mașina și nu doar cu roata, îi înțeleg și ascult pe cei din jur, reușesc să fac ce mi se cere și am învațat să arat ce vreau. Ba chiar îmi place apa și nu mă mai supăr când trebuie să mă spăl.

Mai am multe de învațat dar știu că voi reuși, anul acesta vreau să învăț să vorbesc, să mă exprim nonverbal și să să accept să merg în locuri noi, însă am nevoie de ajutoru vostru pentru a continua terapia. Vă mulțumesc că credeți în mine!

ULTIMII DONATORI

Gabriela Hobeanu Donaţie 30 Lei
SHARING IS CARING
DONEAZĂ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER