TRIMITE E-MAIL LA contact@1leupezi.ro
CONTACTEAZA-NE 0742.028.855
DONEAZĂ

Mattias Lutac

0%

Mă numesc Mattias și am 5 ani și 4 luni. M-am născut în ultima lună de toamnă, luna noiembrie. Deși afară era frig părinții mei au fost foarte fericiți că am apărut în viața lor. La vârsta de un an și câteva luni rosteam cuvinte și încercam să comunic cu mama și tata, până într-o zi…. când am descoperit o altă lume, ”lumea mea”. Nu am mai vrut să vorbesc și toate lururile păreau a fi schimbate. Aranjam zilnic obiecte prin casă într-o anumită ordine, nu voiam să privesc pe nimeni în ochi.

Nu știam cum să mă bucur și așa am început să îmi fac anumite ritualuri, autostimulări așa cum le numesc cei mari. După un an, timp în care părinții mei nu reușeau să înțeleagă ce se întâmplă cu mine, am fost diagnosticat cu tulburare pervazivă din spectrul autist.

Timp de șase luni mama a încercat să afle răspunsuri și metode pentru a mă recupera. La vârsta de trei ani am început primele ore de terapie. Nu înțelegeam de ce toți vor să mă învețe tot felul de lucruri… când eu îmi doream doar să aranjez lucruri prin casă și să țopăi peste tot. Acum am inceput să spun cuvinte prin care cei din jurul meu să-și dea seama ce îmi doresc, am învățat alfabetul, cifrele, animalele și multe alte lucruri pe care un copil de vârsta mea ar trebui să le stie.

Mama mă însoțește zilnic la grădiniță unde învăț să mă joc cu ceilalți copii. Îmi place să colorez, să pictez și să scriu. Mami și tati sunt foarte bucuroși că acum le răspund cand mă strigă și că mă uit în ochii lor când vorbesc cu mine.

Îmi doresc să învăț să vorbesc și să fiu mai receptiv la cei din jur, dar pentru asta am nevoie și de sprijinul dumneavoastră.

Acesta sunt eu…un copil perfect în așa zisa mea imperfecțiune.

SHARING IS CARING
DONEAZĂ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER