TRIMITE E-MAIL LA contact@1leupezi.ro
CONTACTEAZA-NE 0742.028.855
DONEAZĂ

Despre noi

CINE SUNTEM

Despre Asociaţia Help Autism

De 7 ani, Asociația Help Autism se implică activ în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism.

Pe lângă activitatea susținută în schimbarea statutului autismului în România, asociația oferă servicii de terapie în cadrul celor 6 centre, 6 parteneriate public – private cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din București, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmbovița – și la domiciliu,  defășoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și sedințe de consiliere pentru părinți și este co-organizator al Conferinței Internaționale ABA – știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

ISTORIC

Despre 1leupezi.ro

1LEUPEZI este o platformă de atragere de fonduri inițiată de către Asociaţia Help Autism în anul 2014.  Prin această activitate de FUNDRAISING asociaţia își propune:

  • să susţină servicii gratuite de diagnostic pentru un număr cât mai mare de copii;
  • să asigure terapie de recuperare pentru peste 440 de copii cu tulburare de spectru autist (TSA), înscriși în asociație;
  • să deschidă noi centre în care să desfăşoare terapie pentru copiii diagnosticaţi cu TSA;
  • sa susțină cauzele individuale ale copiilor.

 

Ce a dus la inițierea campaniei?

În Romania nu se cunoaște, în mod oficial, cifra reală a copiilor ce prezintă semne ale autismului însă studiile arată o incidență alarmantă de 1 din 68 de copii care ar suferi de această tulburare.

Din cauza lipsei de informare, diagnosticarea este de multe ori întarziată, iar intervenția terapeutică la o vârstă cât mai fragedă reprezintă una dintre condițiile esențiale ale recuperării copilului cu autism.

Pentru șanse cât mai mari la recuperare, un copil diagnosticat cu autism are nevoie zilnic de 2 până la 8 ore de terapie iar programele de intervenție pot dura ani de zile, costurile acestei terapii specifice depășind, de cele mai multe ori, veniturile unei familii.

VIZIUNE

Şansa la normalitate pentru orice copil cu tulburare din spectrul autist din România

MISIUNE

Creşterea şanselor copiilor cu tulburări din spectrul autist la recuperare şi integrare

VALORI

Responsabilitate socială, profesionalism, determinare, egalitate de şanse, lucru în echipă