TRIMITE E-MAIL LA contact@1leupezi.ro
CONTACTEAZA-NE 0742.028.855
DONEAZĂ

Andrei Răcoreanu

7%

Cu 9 ani în urmă eu şi soţul meu am avut parte de cel mai frumos cadou pe care oamenii îl pot primi în calitate de călători în această viaţă. Am devenit părinţii unui băieţel minunat, cu părul blond, ochi mari şi expresivi, cu zâmbet dulce. În momentul în care l-am ţinut pentru prima dată în braţe, am înţeles că nu există lucru mai măreţ pe lumea asta decât acela de a simţi la pieptul tău o nouă viaţă.

Din păcate însă, viaţa ne-a demonstrat că lucrurile nu ies întotdeauna aşa cum te aştepţi. Ne-am bucurat de normalitate aproximativ un an jumătate, până când am început să observ că este ceva în neregulă cu Andrei. Parcă nu mai era acolo, cu noi. Îşi pierduse atenţia, îi dispăruse zâmbetul care ne însenina zilele şi uneori aveam senzaţia că nu ne aude. Nu există cuvinte care să poată descrie amalgamul de sentimente pe care l-am trăit în calitate de părinte: frică, tristeţe, confuzie, furie, disperare. Am decis să mergem la un control de specialitate. Primul diagnostic a fost “întârziere de limbaj” cu explicaţia că “aşa sunt băieţii, mai înceţi”. Nu ne-am putut mulțumi cu asta şi am mers mai departe, la un alt specialist, unde ni s-a dat acelaşi diagnostic şi o nouă explicaţie: “până în 3 ani nu se poate pune un diagnostic”.

Înscrierea la grădiniţă a fost un pas important în aflarea diagnosticului. Andrei nu era ca ceilalţi copii, iar asta a determinat-o pe educatoare să ne îndrume către spitalul Obregia. I s-a pus prima dată diagnosticul de “Tulburare din spectrul autist” la vârsta de 3 ani şi 2 luni. Este incredibil de dureros, simţeam că sufletul mi se sfâşie în mii de bucăţele care nu vor mai putea fi niciodată asamblate. Acum ştiam ce este de făcut. Am găsit o echipă de terapeuţi şi am început să facem terapie ABA acasă, câte 2-3 ore pe zi. Rezultatele au fost vizibile. În 5-6 luni, Andrei a început să înveţe lucruri pe care ceilalţi copii tipici le învaţă în mod natural. Pe vremea aceea plăteam până la 2.000 de lei/lună. Copilul nostru merită orice efort şi orice sacrificiu.

Oricât de greu şi epuizant ar fi să duci câte o bătălie în fiecare zi, noi simţim că merită, atâta timp cât ne dorim ca Andrei să se integreze printre copiii normali şi să devină independent.
Credem în Andrei, iar el ne mulţumeste zilnic pentru asta. Orice zâmbet, orice îmbrăţişare, orice pupic, orice nouă achiziţie reprezintă o recompensă pentru noi, ca părinţi.

Dar avem în continuare nevoie de ajutor. Avem nevoie de oameni care să deschidă uşa de la casa sufletului lor şi să ne permită să le dăruim un zâmbet. Acel zâmbet pe care am învăţat să-l oferim în urma atâtor ani de terapie…
Puteţi să ne ajutaţi să continuăm terapia lui Andrei prin donaţii în cadrul platformei www.1leupezi.ro.
Vă mulţumim din suflet!
Andrei, Relu şi Roxana

SHARING IS CARING
DONEAZĂ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *